Kaynakçılar İçin Belge Gözetim
GÖZETİM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN GENEL ŞARTLAR
- Dayalı olduğu uluslararası standartlarda gözetim şartı tanımlanmış olan ulusal yeterliliklerde, kişinin belgesini düzenlemiş olan Kuruluş tarafından ilgili ulusal yeterlilikte belirtilen gözetim sıklığına ve yöntemine uygun şekilde gözetim yapılır.
- İlgili ulusal yeterlilikte belirtilmiş gözetim dönemlerinde belgelendirme kuruluşu tarafından hazırlanan, Gözetim Takip Formu aracılığı ile değerlendirme yapılır. Bu form işveren yetkilisine onaylatılarak gözetim süresi bitinceye kadar "belgelendirme@kaynes.com.tr" veya "+90 553 723 54 21" numaralı hattımızdan belgelendirme kuruluşuna iletilir.
- Belgeli kişinin çalışma kayıtlarını on beş gün içerisinde Kuruluşa iletmesi gerekir. İletilen kayıtlar Kuruluş tarafından incelenir, uygun ve yeterli bulunursa belgenin geçerliliği sürdürülür.
- Belgeli kişinin çalışma kayıtlarını verilen süre içerisinde iletmemesi durumunda Kuruluş kişinin belgesini, geçerlilik süresi sonuna kadar askıya alır. Çalışma kayıtlarının belgenin geçerliliği sona ermeden önce iletilmesi ve uygun görülmesi hâlinde kişinin belgesi yeniden geçerli duruma getirilir.