• 0850 888 59 67
  • info@kaynes.com.tr
Bizi Sosyal Medya’da Takip Edin !
HIZLI MENÜ
KAYNES’E SOR !
  • Lütfen aşağıdaki formu doldurun.
    Mümkün olan en kısa sürede size geri döneceğiz.
Haber Galerisi
  • Mesleki Yeterlilik Belgeli Kişilere Gastronomi Tesisi Açabilme Ve Tesislerde Mutfak Şefi Olarak Çalışabilme İmkânı Getirildi

  • Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te 16 Mart 2023 tarihinde yapılan değişiklikle; gastronomi tesislerinin sağlaması gereken niteliklerin belirtildiği 26. maddede düzenleme yapılarak gastronomi tesislerinin sağlaması gereken nitelikler arasına MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma şartı da eklenmiştir. Yapılan düzenleme ile tesis sahibinin/ortağının gastronomi dalında, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunması durumunda gastronomi tesisi açılabilecektir.
  • 16 Mart 2023, Perşembe 03:36
  • Mesleki Yeterlilik Belgeli Kişilere Gastronomi Tesisi Açabilme Ve Tesislerde Mutfak Şefi Olarak Çalışabilme İmkânı Getirildi

    Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te 16 Mart 2023 tarihinde yapılan değişiklikle; gastronomi tesislerinin sağlaması gereken niteliklerin belirtildiği 26. maddede düzenleme yapılarak gastronomi tesislerinin sağlaması gereken nitelikler arasına MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma şartı da eklenmiştir. Yapılan düzenleme ile tesis sahibinin/ortağının gastronomi dalında, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunması durumunda gastronomi tesisi açılabilecektir.

    Ayrıca gerçekleştirilen değişiklikle bu tesislerde istihdam edilen mutfak şefi için de gastronomi alanında; ulusal veya uluslararası örgün eğitim kurumlarından diplomasının veya Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesinin bulunması şartı getirilmiştir.

    Böylelikle Kurumumuz tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek gastronomi alanında Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmış kişilerin gastronomi tesisi açabilmesinin ve gastronomi tesislerinde mutfak şefi olarak çalışabilmesinin önü açılmıştır.

    İlgili Yönetmelik değişikliği için tıklayınız...

    Yapılan düzenleme;

    Gastronomi tesisleri
    MADDE 26
    (1)
    (2) Gastronomi tesisleri aşağıda belirtilen nitelikleri taşır:
    a) Aşağıda belirtilen niteliklerden en az bir tanesinin sağlanması gerekir.
    ...
    4) Başvuru sahibi gerçek kişinin veya tüzel kişinin hâkim ortağının veya hisselerin çoğunluğuna sahip ortaklarının gastronomi dalında; ulusal veya uluslararası örgün eğitim kurumlarından diplomasının veya Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesinin olması,
    ...
    b) (a) bendine ilave olarak bu tesislerde;
    ...
    6) Mutfak şefinin gastronomi alanında; ulusal veya uluslararası örgün eğitim kurumlarından diplomasının veya Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesinin veya ödülünün bulunması ya da yerel, ulusal veya uluslararası tanınırlığının olması; başka bir ulusa ait mutfağa yönelik olarak faaliyet gösterilmesi durumunda, bu alanda eğitimli mutfak şefinin istihdam edilmesi,
    ...
    nitelikleri aranır.

E-Posta Listemize Katılın! Kaynes'e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun.